Creddo förklarar: Därför ska du jämföra företagslån

Uppdaterad: |

Många företag idag väljer att använda sig av företagsfinansiering för att få sin verksamhet att växa snabbare. En av de allra vanligaste finansieringsformerna är företagslån.

Dagens företagslån utvecklas ständigt för att passa fler företagares behov. I takt med att samhället blivit allt mer digitaliserat har långivare kunnat förenkla sina processer och sänka sina kostnader, vilket har resulterat i snabbare ansökningar, bättre service och lägre räntor.

Bortsett från att företagslånen blivit allt mer tillgängliga har innovativa förmedlingstjänster dykt upp på marknaden för att förenkla processen ytterligare.

I denna artikel kommer låneförmedlaren Creddo berätta om varför du bör jämföra företagslån innan du skickar in din ansökan. Vi kommer även att gå igenom vad en låneförmedlare är och hur de kan hjälpa dig att hitta prisvärd företagsfinansiering.

Innehåll:

Vad är en låneförmedlare?
Fördelar med låneförmedlare
Creddo: Därför ska du jämföra företagslån
5 tips när du jämför företagslån

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är ett företag som hjälper privatpersoner och företag att jämföra lån online. Låneförmedlaren samarbetar med en rad olika banker och kreditinstitut och marknadsför deras låneprodukter.

Enkelt förklarat agerar låneförmedlaren mellanhand och kopplar ihop låntagare med långivare. För detta tjänar de en provision av de anslutna långivarna, men för låntagare är tjänsten helt kostnadsfri.

Att använda en låneförmedlare är helt kostnadsfritt. Detta eftersom förmedlaren tjänar provision av de långivare som är anslutna till tjänsten när en kund valt att tacka ja till ett låneerbjudande. Ansöker du via en låneförmedlare är du dessutom aldrig bunden till din ansökan. Detta innebär att du när som helst kan avsluta processen utan omkostnader så länge du inte skrivit på låneavtalet.

Om du inte är bekant med låneförmedlare sedan tidigare ska vi förklara hur tjänsten fungerar nedan, steg för steg. 

jämföra företagslån

Söka lån via låneförmedlare – Så fungerar det

 1. Ansökningsformulär. På låneförmedlarens webbplats finns ett ansökningsformulär i vilket du anger önskat lånebelopp och löptid.
 2. Personliga uppgifter. Nästa steg är att fylla i din personliga information, så som namn, personnummer och kontaktuppgifter.
 3. Signera ansökan. Signering sker av säkerhetsskäl med låntagarens personliga BankID, vilket gör det svårt för bedragare att söka lån med någon annans identitet. 
 4. Kreditupplysning. Låneförmedlaren registrerar en kreditupplysning på dig som ansöker. Gäller ansökan ett företagslån kommer en upplysning även att hämtas på företaget. Upplysningen blir sedan tillgänglig för alla långivare som är anslutna till förmedlingstjänsten för att de ska kunna göra en rättvis kreditbedömning.
 5. Besked. Inom kort kommer låneförmedlaren att återkomma till dig med dina första besked. Även om du får dina första besked redan samma dag bör du vänta minst 24 timmar innan du väljer att acceptera ett erbjudande. På så sätt kan du vara säker på att alla långivare haft möjlighet att granska din ansökan.
 6. Jämför erbjudanden. Gå igenom dina svar och jämför räntor noggrant. Vanligtvis är dina erbjudanden giltiga i 30 dagar, vilket innebär att du inte behöver bestämma dig samma dag.
 7. Signera avtalet. Väljer du att tacka ja till ett erbjudande signerar du det bifogade låneavtalet med BankID. Därefter har du pengarna på kontot inom några få arbetsdagar. Passar inget erbjudande kan du tacka nej till samtliga utan förbindelser. 

Vilka är fördelarna med låneförmedlare?

Det finns många fördelar med att söka lån via en låneförmedlare, framför allt för företagare.

Nedan ska vi gå igenom tre av de främsta.

 1. Tidsbesparande. Att ansöka om lån via en låneförmedlare kommer att spara dig tid eftersom du inte behöver ansöka hos varje enskild långivare på egen hand. Det enda du behöver göra är att fylla i ansökan och skicka in den, vilket inte tar mer än någon minut.
 2. Enklare att jämföra. Låneförmedlaren skickar vidare din ansökan till alla sina samarbetspartners som själva väljer om de vill erbjuda dig ett lån eller inte. De kommer sedan att sammanställa alla låneförslag och skicka dem vidare till dig. På så sätt får du en god översikt av alla erbjudanden, vilket gör det enklare att välja ut det mest förmånliga alternativet. 
 3. Enbart 1 kreditupplysning. Trots att du kan jämföra lån från en rad olika långivare registrerar låneförmedlaren bara en kreditupplysning. Alla långivare får därefter dela på underlaget när de genomför sin kreditbedömning. Eftersom många upplysningar i ditt eller företagets register kan försämra din kreditvärdighet är detta en stor fördel.

Creddo: Därför ska du jämföra företagslån

De allra flesta låneförmedlare riktar sig till privatpersoner och hjälper dem att jämföra blancolån. Under de senaste åren har dock allt fler låneförmedlare inom företagslån dykt upp på marknaden för att förenkla låneprocessen även för företagare. Creddo är en av dessa.

Creddo är en modern lånejämförelsetjänst som med sin digitala plattform snabbt och rättvist jämför företagslån till alla företag, stora som små. Bolaget grundades 2019 och har på kort tid skapat sig ett namn på förmedlingsmarknaden tack vare deras enkla ansökningsprocess och höga lånebelopp.

Enligt Creddo är rätt finansiering en av de mest grundläggande förutsättningarna för att företag ska kunna växa. Därför är det viktigt att kunna jämföra företagslån på ett enkelt och tidseffektivt sätt.

Vi har ställt några frågor till Creddo gällande deras tjänst och hur både små och medelstora företag kan gynnas av att jämföra företagslån innan de ansöker.

Berätta lite om Creddo och varför ni startade tjänsten.  

Creddo är en modern jämförelsetjänst som hjälper företag att hitta ett finansieringsalternativ som motsvarar deras behov.

Under våra år har vi mött många företagare som upplevt svårigheter när det kommer till företagsfinansiering. Dels är det många som betalat mer än vad de egentligen behöver för sina lån samtidigt som krångliga ansökningsprocesser och långa väntetider varit ett återkommande problem. Detta har gjort det svårt för dem att förbättra sin likviditet snabbt.

Syftet med Creddo är att göra det enkelt för företagare att söka finansiering utan tidskrävande administration och upprepade besök hos banken. Eftersom tjänsten är helt digital kan alla företag ansöka när och vart som helst.

Kan alla företag söka lån via er tjänst? 

Ja, alla företagsformer är välkomna att ansöka, både aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag. Även startups kan skicka in en ansökan, men då rekommenderar vi att bolaget bifogar sin affärsplan, budget och avbetalningsplan. På så sätt kan de öka sina chanser att få lån.

Vilka långivare samarbetar Creddo med?

I dagsläget samarbetar vi med branschens främsta aktörer inom företagslån. Några exempel är Qred, Froda, Approva , Avida, OPR Företagslån, Corpia, Mynt och Capital Box. Dock påbörjar vi nya samarbeten hela tiden för att förbättra vårt erbjudande.”

Varför är det viktigt för företag att jämföra företagslån innan de ansöker?

Det finns många anledningar till varför företag bör jämföra företagslån. En av de mest självklara är att det finns möjlighet att hitta låga räntor eftersom långivares prissättningar kan variera en hel del.

Om du ansöker hos första bästa långivare riskerar du att missa förmånligare räntor på annat håll, men genom att jämföra kan du enkelt hitta prisvärd finansiering snabbt.

Ytterligare en anledning till att jämföra är att du enkelt kan få en överblick över andra kostnader som tillkommer bortsett från räntan. Många gånger kan en långivare erbjuda en låg ränta, men samtidigt ta andra avgifter som kan göra lånet onödigt dyrt i slutändan.

Vilka är era bästa tips till företag i behov av finansiering?

1. Fundera över vilken finansieringsform som passar din verksamhet bäst. Ett företagslån kan användas till det mesta, men för bolag som främst vill förbättra sin likviditet kan factoring vara ett mer lämpligt alternativ.

2. Ansök via en låneförmedlare. På så sätt kan du få låneförslag från flera långivare samtidigt och hitta ett billigt alternativ enklare.

3. Se över lånets säkerheten. Vissa långivare kräver enbart personlig borgen som säkerhet medan andra kan kräva en säkerhet i företaget. Ju bättre säkerhet du kan lämna, desto förmånligare ränta kan du bli erbjuden.

5 tips när du jämför företagslån

Låt oss avsluta med fem snabba tips för dig som planerar att ansöka om ett företagslån.

 1. Utgå efter den effektiva räntan. Den effektiva räntan tar hänsyn till alla lånets kostnader, inte bara årsräntan. Genom att utgå från den kan du få en bättre uppfattning av lånets faktiska kostnad. Ju högre den effektiva räntan är, desto dyrare är lånet.
 2. Se upp med säkerheten. I princip alla företagslån kräver en säkerhet, till exempel i form av personlig borgen eller företagsinteckning. Innan du tackar ja till ett lån, se till att företaget har de ekonomiska förutsättningar som krävs för att betala tillbaka lånet enligt avtalet. Drabbas verksamheten av betalningssvårigheter kan det leda till förlorade tillgångar eller personlig konkurs.
 3. Återbetalning i förtid. Att kunna lösa företagslånet i förtid utan extra kostnader är en uppskattad möjlighet eftersom det kan spara företaget pengar i form av räntekostnader. Det är dock inte alla långivare som erbjuder denna möjlighet. Om du vill kunna lösa lånet tidigare, se till att långivaren tillåter detta.
 4. Löptiden. Löptiden avser den period du får disponera företagslånet. Ju längre löptid du väljer, desto lägre blir din månadskostnad. Samtidigt blir lånet dyrare eftersom du får betala ränta under en lägre tid. Undersök vilken månadskostnad som passar företagets budget, men försök att välja en så kort löptid som möjligt.
 5. Extra avgifter. Oavsett om du ansöker via en låneförmedlare eller direkt hos långivaren kommer räntan att vara densamma. Det som däremot kan skilja sig är avgifterna, då vissa långivare väljer att lägga på en uppläggningsavgift för kunder som ansöker via en förmedlingstjänst.

Sammanfattning

Om ditt företag är i behov av finansiering i form av ett företagslån kan det vara en god idé att ansöka via en låneförmedlare. Trots att förmedlaren bara registrerar en kreditupplysning kan du få svar från ett flertal långivare. På så sätt kan du enkelt välja ut det billigaste lånet.

Att använda en låneförmedlare är kostnadsfritt, oavsett om du är ute efter ett traditionellt blancolån eller ett företagslån. Din ansökan är dessutom inte bindande, vilket betyder att du kan avsluta processen när som helst.  

LÄS ÄVEN:
→ 8 vägar för att finansiera din startup
Här är Sveriges bästa företagslån 2021
Företagslån vs factoring – Vad är bäst?

Betygsätt den här artikeln

Har den här artikeln varit till hjälp? Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster hittills. Bli den första att betygsätta detta inlägg!

Previous

Coworking & kontorshotell i Stockholm

Fakturamall 2024

Next

Lämna en kommentar