Om Entreprenören.nu

Entreprenören.nu är en webbplats med fokus på entreprenörskap och företagande. Här kan du som är intresserad av att starta eget företag eller som redan driver en verksamhet ta del av intressanta artiklar, guider och nyheter som kan underlätta både i vardagen och karriären. Du hittar även lärorika e-böcker samt mallar och avtal som du kan ladda ner och använda, helt gratis.

Entreprenören.nu lanserades i slutet av 2019 i syfte att dels inspirera, motivera och utbilda unga entreprenörer, men också fungera som en vägvisare för små- och medelstora företag som vill utvecklas och förbättra sin tillväxt.

Enligt oss har branschen länge saknat en portal med informativa och lättlästa artiklar som riktar sig till unga företagare. Och med unga menar vi inte bara personer med en låg ålder, utan personer som är unga inom just företagande. Om du jobbat för någon annan i 40 år, men valt att äntligen satsa på en egen idé – ja, då anser vi att du är en ung företagare.

Därför startade vi Entreprenören.nu, en webbplats som vi hoppas ska bli det självklara valet för unga (och gamla) företagare i behov av vägledning

Vem är jag?

Jag som grundade och driver Entreprenören.nu heter Alexandra. Jag växte upp i en timmerstuga i Värmland tillsammans med min mamma och pappa. Min uppväxt var idyllisk och jag stannade i Värmland tills jag fyllde 20 år. Då flyttade jag till Stockholm där jag arbetade i reception i några år innan jag insåg att den livsstilen nog inte var något för mig. Jag drömde om att arbeta var jag ville, när jag ville.

Så jag sa upp mig och flyttade till Malta i ett år tillsammans med min pojkvän. Det var under detta år vi startade vårt företag We Optimize och började arbeta för oss själva.

Och sedan dess har vi rest världen över och jobbat på våra egna villkor med det vi älskar. Vi har bland annat bott i Indonesien, Malaysia, Italien och nu bor vi i Ungern, närmare bestämt Budapest.

Till en början såg jag Entreprenören.nu som ett roligt sidoprojekt där jag kunde dela med mig av samma information som jag själv hade velat ha i början av mitt företagande. Allt på en snygg och lättnavigerad plattform. Samtidigt kunde jag förbättra mina kunskaper både inom skrivande och sökmotoroptimering som är det jag arbetat med de senaste fem åren.

Att starta eget är det mest skrämmande och roligaste jag har gjort i hela mitt liv. Det har också visat mig att jag är kapabel till så mycket mer än jag någonsin trott. Och jag har njutit av varenda dag som egenföretagare.

Tips! Läs gärna mer om oss och vår resa i vårt första nummer av e-tidningen Entreprenören!

Vill du samarbeta eller synas på Entreprenören.nu?

Vi är alltid öppna för nya och spännande samarbeten.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor, vill samarbeta eller bara säga ge oss tips på ämnen att skriva om. Använd formuläret nedan så svarar vi så snart som möjligt. Besök gärna vår företagssida Weoptimize.org för mer information om oss och vad vi gör. Du kan också läsa mer om vårt egna stipendium vi erbjuder till studenter.