Om Entreprenören.nu

Entreprenören.nu är en digital portal med fokus på unga entreprenörer. Här hittar du mängder av nyttig information kring företagande, entreprenörskap och annat som kan vara hjälpsamt om du vill starta eget eller redan driver ett företag.

Bortsett från hjälpsamma artiklar och guider inom entreprenörskap kommer du som läsare även att hitta spännande intervjuer med framgångsrika entreprenörer. Målet med Entreprenören.nu är helt enkelt att informera och utbilda, men också motivera och inspirera.

Jag som driver Entreprenören.nu heter Alexandra och driver sajten tillsammans med min pojkvän Marcello. Jag startade denna plattform av två anledningar:

  1. Jag tycker branschen saknar en portal med lättlästa artiklar inom entreprenörskap.
  2. Jag vill kunna erbjuda andra den kunskap inom området som jag själv hade velat ha innan jag startade eget.

Vem är jag?

För några år sedan valde jag att säga upp mig från ett jobb som fick mig att må väldigt dåligt. Jag kände mig olycklig, instängd och det enda jag såg fram emot under dagarna var att få gå hem. Under helgen levde jag livet, men som kom måndagen och jag var tillbaka på ruta ett.

Större delen av dagarna längtade jag bara efter att få gå hem. Varje måndag var mitt sikte inställt på helgen. Ett nio till fem-jobb var helt enkelt ingenting för mig.

Efter några månader började jag fundera över om det verkligen var värt det. Var det så här jag skulle leva mitt liv? Nej, det var det inte. Så jag sa upp mig och plötsligt befann jag mig ”outside my comfort zone” – en av de mest skrämmande platserna jag befunnit mig på.

Jag började fundera över vad jag tyckte om att göra och vad jag var bra på. Sedan jag var mycket liten har jag älskat att skriva, både på svenska och på engelska, och haft ett intresse för grammatik. Ett skrivjobb hade alltså passat bra. Så jag gav mig ut i jakt på ett.

Inom bara några veckor hittade jag ett frilansjobb som SEO-skribent. Firman jag skulle jobba för var baserad på Malta och även om jag inte behövde vara på plats valde jag att flytta dit tillsammans med min pojkvän.

Det var i Malta livet började. Efter en tid valde jag att starta eget företag och börja jobba för mig själv. Även om det stundtals är kämpigt har de senaste åren helt klart varit de bästa i mitt liv. Jag har hunnit besöka drygt 20 länder och jag har dessutom bott en längre tid i Bulgarien, Italien, Bali och Malaysia.

Jag ångrar ingenting, förutom en sak – att jag inte började tidigare. Och det är här Entreprenören.nu kommer in i bilden.

Via denna portal kan vi erbjuda värdefull information gällande entreprenörskap till unga som också känner att ett ”vanligt jobb” inte är något för dem eller som har en riktigt bra affärsidé, men som inte riktigt vet i vilken ände de ska börja.

Förhoppningsvis kan Entreprenören.nu hjälpa fler framtida entreprenörer att ta ett steg närmare sina drömmar.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor, vill samarbeta eller bara säga hej. Använd formuläret nedan så svarar vi så snart som möjligt. Besök gärna vår företagssida Weoptimize.org för mer information om vad vi gör.