Done-grundarens 11 bästa tips på vad din pitch deck till investerare bör innehålla

Uppdaterad: | ,

Malin Granlund är vd och medgrundare av Done, en app där kunder enkelt kan anlita hantverkare såsom elektriker, rörmokare, målare, snickare och golvslipare. Utöver det har Malin länge arbetat med att starta och skala startups. Vi har därför bett henne dela med sig av sina bästa råd för hur du skapar en effektiv pitch deck för att attrahera investerare.

1. Problemet

”Steg ett är att tydligt definiera det problem som ditt företag löser. Visa att du har har bra förståelse för marknaden och att ditt erbjudande faktiskt är relevant för slutkunden.”

2. Lösningen

 ”Förklara hur ditt företag löser problemet och varför din lösning är bättre än de som redan finns tillgängliga på marknaden. Varför ska kunden välja din produkt eller tjänst? ”

 3. Marknaden

”Presentera den potentiella marknadens storlek och hur stor del du förväntar dig att ditt företag kan få av den totala marknaden.”

4. Affärsmodellen

”Förklara hur ditt företag tjänar pengar och vilka intäktsströmmar som finns. Ge en tydlig översikt över dina kostnader och eventuella partnerskap som är viktiga för att generera intäkter.”

5. Konkurrenslandskapet

”Redogör för dina viktigaste konkurrenter och hur ditt företag skiljer sig från dem. Lyft fram dina konkurrensfördelar och hur investerare kan tjäna på att satsa på dig.”

6. Traction och kundcase

”Visa vilka framsteg ditt företag har gjort hittills, inklusive kundcase, försäljningssiffror eller andra nyckeltal som visar att ditt företag är på rätt spår.”

7. Teamet

”Presentera ditt team och dess bakgrund. Betona varför ni är rätt personer för att driva företaget och uppnå era mål.”

8. Product Demo

”Inkludera en kort demonstration av din produkt eller tjänst, om det finns möjlighet. Det hjälper investerare att förstå hur din produkt fungerar och vilka fördelar den erbjuder för användaren.”

9. Go-to-Market

”Förklara hur du planerar att nå ut till din målmarknad och skala upp ditt företag. Beskriv din marknadsföringsstrategi, försäljningskanaler och partnerskap som hjälper dig att nå dina mål.”

10. The Ask

”Var tydlig med hur mycket kapital du behöver och till vilken värdering. Förklara vad investeringen kommer att användas till och hur den kommer att hjälpa ditt företag att växa.”

11. Finansiella prognoser

”Ge en översikt över dina finansiella prognoser för de kommande åren. Visa att du har en plan för att uppnå lönsamhet och skala ditt företag över tid.”

Kort och koncis pitch

Malin betonar att din pitch deck bör vara kort och koncis. Använd tydliga och enkla bilder och diagram för att förklara din idé. Med dessa 11 tips kommer du att vara väl förberedd för att presentera din idé och övertyga investerare om att ditt företag är värt att investera i. Vi tackar Malin för hennes insikter och önskar alla entreprenörer lycka till på sin resa mot att attrahera investeringar och expandera sina företag.

Betygsätt den här artikeln

Har den här artikeln varit till hjälp? Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster hittills. Bli den första att betygsätta detta inlägg!

Previous

De bästa tipsen för att lyckas med sökmotoroptimering

Bli bättre på trading – steg för steg

Next

Lämna en kommentar