SEO – allt du behöver veta som nybörjare

Uppdaterad: |

SEO är ett mycket viktigt verktyg för alla som vill ha framgång på nätet.  SEO står för ”Search Engine Optimization”, alltså sökmotoroptimering på svenska, och handlar om hur du går till väga för att få så mycket organisk trafik till din sida som möjligt.

Är SEO något som är nytt för dig så kan det låta väldigt stort och främmande. Det behöver det dock inte vara. Antingen kan du lära dig allt själv eller så kan du ta hjälp av experter för att få så bra långsiktig tillväxt genom SEO som möjligt.

Så fungerar SEO – lär dig grunderna

SEO innebär att du arbetar på ett sätt som gör att din hemsida dyker upp högre upp i träfflistan när du söker efter något med hjälp av en sökmotor. Detta är viktigt eftersom det ökar chansen för fler besökare, och därför också ökar chansen för fler kunder.

För att optimera din hemsida bör du tänka på hur människor söker efter det du vill sälja. Du ska till exempel bara använda de ord som folk faktiskt använder när de gör en sökning, och inte de ord som du tror att de ska använda. Dessutom bör du lägga till länkar till andra sidor, gärna till sidor som rankas högt av Google. Länkar till andra sidor visar Google att din hemsida är relevant, och då rankas den oftare högre upp.

Hur du använder SEO för att öka din trafik

SEO är kort sagt ett sätt att använda sökmotorer för att hjälpa besökare att hitta och besöka din webbplats. Det innebär att du arbetar med ditt innehåll och dina nyckelord för att göra det enklare för sökmotorerna att hitta och indexera din webbplats. Ju bättre du rankas i sökmotorerna, desto fler människor kommer att hitta och besöka din webbplats. Det kallas för organisk trafik.

Det finns många olika saker du kan göra för att optimera din webbplats för sökmotorer, men det är inte alltid lätt att veta vad som fungerar bäst. Det finns dock några grundläggande principer som alla bör följa:

  • Skapa unikt och intressant innehåll. Se till att det du skriver är relevant för besökaren och värt att läsa.
  • Använd relevanta nyckelord. Nyckelord syftar på de ord som användare söker på när de vill hitta information på nätet. Du vill att de ska vara så relevanta som möjligt.

Hur ofta bör man uppdatera sin webbplats för att behålla en bra ranking i sökmotorerna?

Det finns ingen exakt svar på hur ofta man bör uppdatera sin webbplats för att behålla en bra ranking i sökmotorerna. Det beror på flera olika faktorer, exempelvis innehållet på din webbplats, hur ofta ditt innehåll är relevant och intressant och hur aktiv du är i marknadsföringen av din webbplats.

Det finns dock några allmänna riktlinjer som kan hjälpa dig att hitta en bra balans mellan uppdateringar och marknadsföring. Generellt sett är det bättre att uppdatera ofta än för sällan.

Betygsätt den här artikeln

Har den här artikeln varit till hjälp? Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 4.3 / 5. Antal röster: 4

Inga röster hittills. Bli den första att betygsätta detta inlägg!

Previous

Handelsstudenter bygger online-spel för att utbilda om cannabisplantan hampa – får nu investering

3 sätt att göra verksamheten mer lönsam

Next

Lämna en kommentar