Pengar till morgondagens entreprenörer

Uppdaterad: | ,

Entreprenör är inget man föds till, men genom livet får vi alla idéer. Det som skiljer entreprenören från andra är att han eller hon försöker tjäna pengar på idén, och på nästa om det misslyckas första gången. Det viktigaste är att så fort som möjligt lära sig att tänka som en entreprenör. Det handlar om träning och det kan man få genom att försöka tjäna pengar hemifrån och online.

Börja tidigt

Man föds inte med entreprenörsanda, men man kan börja tjäna pengar redan som barn. Ingvar Kamprad cyklade runt och sålde tändstickor redan som femåring och grundade Ikea när han fyllt 17. Undersökningar visar att barn med fickpengar inte hamnar i skuld som vuxna lika lätt som de barn som inte lärt sig att hantera pengar lika tidigt.

Det kan därför vara en björntjänst av föräldrar att betala skolresan åt barn som har slut på pengar i klasskassan. Det är bättre att de får sälja för klassen med DelikatessKungen, som i över 30 år samarbetat med skolklasser och idrottslag som velat tjäna pengar till klassresor, träningsläger, skolutflykter och cupresor. Så formas en samling entreprenörer, eller hjälper åtminstone en grupp unga individer att ta ytterligare vuxenpoäng.

Så här går det till

Att sälja delikatesser är ett bra sätt att prova på försäljning, att bygga nätverk och kundrelationer. I ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen tar den säljande gruppen, klassen eller klubben inga ekonomiska risker och får inte kvar ett osålt lager efter försäljningens slut. Samtidigt är jobbet helt provisionsbaserat, så ju bättre man blir på att sälja, desto mer pengar blir det till resan.

Först tar man upp beställningar på lättsålda delikatesser, som lufttorkad salami, ekologisk olivolja och belgiska chokladpraliner. Det gör man genom att knacka dörr i bostadsområden, uppvakta företag på hemorten eller genom kampanjer i sociala medier.

När marknaden är färdigbearbetad får klassens kontaktperson hem de sålda varorna som klassen sedan levererar till kunderna samtidigt som de tar betalt. På det här sättet behöver varken klassen eller kunden ligga ute med pengar, och efter avslutad försäljning behåller klassen sin andel av pengarna.

Alla barn och ungdomar kommer inte bli entreprenörer eller försäljare, men alla kommer ha nytta av att ha testat på yrkeslivet, lärt sig att prata med potentiella kunder och att samarbeta i en grupp. Av de tusentals skolklasser och idrottslag som genom åren finansierat sina skolresor genom försäljning är det många som återkommer till DelikatessKungen för att starta nya försäljningssamarbeten när de upptäckte hur roligt och lönsamt det var första gången.

Betygsätt den här artikeln

Har den här artikeln varit till hjälp? Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster hittills. Bli den första att betygsätta detta inlägg!

Previous

Framtidens snus – entreprenörskap och miljömedvetenhet i symbios

Så kan du som entreprenör bygga ditt eget hemkontor

Next

Lämna en kommentar