Handelsstudenter bygger online-spel för att utbilda om cannabisplantan hampa – får nu investering

Uppdaterad: |

Fyra unga Handelsstudenter lanserar nu greentech-bolaget HempBased som bygger ett online-spel för att utöka kunskapen och intresset för den klimatsmarta cannabisplantan hampa. Bolaget grundades i början av 2022 och får nu investering från entreprenören och affärsängeln Filip Stamenkovic.

– Kapitalet används till att utveckla vårt online-spel där spelare genom en NFT (A Non-Fungible Token)-lösning kan bidra till att odla hampa och på så sätt absorbera koldioxid i världen. Det många inte vet om hampa är att plantan per hektar absorberar lika mycket koldioxid som en ung och frisk skog. Dessutom är det ett fantastiskt komplement till kött och fisk för att få i sig protein och omega-3 och kan till och med användas för att skapa batterier. Det vill vi utbilda både politiker och medborgare om, säger Aleksandar Desnica, medgrundare på HempBased.

HempBased har idag två affärsben. Det ena riktar sig mot spelare som vill delta i online-spelet HempVerse. För att börja spela behöver man köpa en HempBased NFT och alla intäkter går till bolagets hampaodling i Kroatien.

Spelare tävlar sedan för att hamna på spelets topplista, och ju högre ranking du har desto större avkastning får du av bolagets hampaförsäljning, samtidigt som du gör nytta för planeten. Det andra affärsbenet riktar sig mot företag som kan handla så kallade seed NFTs. Intäkterna används sedan för att plantera hampa. Alla företag som äger seed NFTs klimatkompenserar därmed sina koldioxidutsläpp och kan på så sätt bli klimatpositiva.

Bolaget är grundat av Aleksandar Desnica, Mateo Murra, Younes Seffar och Nima Lack som kommer från fyra olika världsdelar (Europa, Afrika, Mellanöstern och Latinamerika) och som genom Handelshögskolan i Stockholm möttes och grundade HempBased. Bolaget utgår från Stockholm och har idag 12 anställda.

För mer information, vänligen kontakta:

Aleksandar Desnica, medgrundare på HempBased
+46 76 406 68 59
aleksandar.desnica@hempbased.io

Matti Johansson, presskontakt Vagel Studios
+46 76 811 65 66
matti.johansson@vagelstudios.com

Om HempBased

HempBased är ett greentech-bolag som arbetar med att öka kunskapen och intresset för den klimatsmarta cannabisplantan hampa genom onlinespelet HempVerse. HempBased’s vision är att skapa ett community som genom spelet bidrar till att odla hampa och på så sätt bidra till absorbering av koldioxidutsläppen i världen. HempBased grundades av Aleksandar Desnica, Mateo Murra, Younes Seffar och Nima Lack i början av 2022 och har i dagsläget 12 anställda. Bolaget har huvudkontor i Stockholm.

Betygsätt den här artikeln

Har den här artikeln varit till hjälp? Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 3 / 5. Antal röster: 2

Inga röster hittills. Bli den första att betygsätta detta inlägg!

Previous

Företagstjänster online är det nya heta

SEO – allt du behöver veta som nybörjare

Next

Lämna en kommentar