Coworking & kontorshotell i Stockholm

Uppdaterad: |

Stockholm är en stad känd världen över för att fostra framgångsrika entreprenörer och startups. Faktum är att staden anses vara en av de främsta inom just detta avseende!

Bland Europas högst värderade techbolag (2019) hittar vi till exempel Spotify på första plats med en värdering på närmare 24 miljarder dollar. Även betaltjänsten Klarna och spelutvecklaren Evolution Gaming finns med på listan.

En av anledningarna till varför många Stockholmsgrundade företag nått såna enorma framgångar kan vara stadens stora utbud av coworking och kontorshotell.

Dessa platser fungerar nämligen som ett nav för hungriga entreprenörer där de kan kan utbyta kunskap och skapa värdefulla nätverk, men också hitta potentiella investerare.

I denna artikel listar vi sex kontorshotell i Stockholm som anses vara bland de allra bästa. Vi går också igenom vad coworking är, vad det kostar och fördelarna med detta koncept.

Innehåll:

Så fungerar ett kontorshotell
Fördelar med coworking
Vad kostar kontorshotell?
Coworking & kontorshotell i Stockholm – Topp 6

Så fungerar ett kontorshotell

Ett kontorshotell, även kallat coworking space, är en arbetsplats där företagare kan jobba tillsammans med andra på en delad yta. Utrymmet brukar vanligtvis bestå av ett eller flera gemensamma utrymmen, separata kontor och mötes- samt konferensrum.

När du jobbar på ett kontorshotell fokuserar du på ditt eget arbete. Men samtidigt har du möjlighet att delta i olika event, kurser och andra aktiviteter för att bredda ditt nätverk och förbättra din företagsamhet.

Du kan också träffa nya människor och knyta kontakter som kan vara värdefulla i ditt fortsatta företagande.

Fördelar med coworking

Bortsett från att skapa nya värdefulla kontakter finns det många andra fördelar med att jobba på ett kontorshotell i Stockholm, eller i någon annan stad.

 • Oftast billigare än privat kontor. Om driver ett företag ensam eller tillsammans med någon annan är det betydligt billigare att jobba på ett coworking space än att hyra ett eget, privat kontor.
 • Jobba på olika platser. Utnyttjar du enbart det öppna kontorslandskapet kan du vanligtvis jobba på alla kontorshotell som ingår i samma kedja. Vissa kontorshotell har till exempel kontor i andra städer, till och med andra länder.
 • Mindre ansvar. Ett eget kontor innebär mer ansvar eftersom du måste sköta lokalens räkningar, till exempel för försäkring, internet och el. Detta slipper du på ett coworking space.

Vad kostar ett kontorshotell?

Hur mycket det kostar att jobba på ett kontorshotell varierar beroende på vilken abonnemangstyp du väljer. Generellt sett sträcker sig priserna mellan omkring 2 000 – 8 000 kronor per månad. Hur mycket du får betala beror på hur du vill jobba.

Om du till exempel bara vill jobba i det öppna kontorslandskapet, det vill säga tillsammans med andra företagare, kommer det att bli billigare. Vill du däremot hyra ett eget kontor kommer du att få betala mer. Vissa coworking spaces kan dessutom anpassa priset beroende på hur ofta du kommer att befinna dig på kontorshotellet.

De allra flesta kontorshotell i Stockholm erbjuder ett flertal planer för att tillfredsställa olika företagares behov. En tydlig prislista brukar finnas tillgänglig på kontorshotellets webbplats.

Tänk på att läsa igenom villkoren för varje plan noggrant. Det är inte ovanligt att coworking har både uppsägnings- och bindningstider.

Coworking & kontorshotell i Stockholm – Topp 6

Nedan ska vi titta närmare på sex coworking och kontorshotell i Stockholm som enligt medlemmarna är bland de bästa just nu.

Convendum
Impact Hub
Helio
WeWork
The Castle
GOTO 10

1. Convendum

Convendum erbjuder ljusa och moderna kontorshotell i hjärtat av Stockholm. Här har du möjlighet att välja mellan en rad olika lokaler, till exempel på Östermalm, Norrmalm eller Södermalm.

Som medlem hos Convendum får du tillgång till alla kontorslokaler, alla dagar i veckan, dygnet runt. Samtliga lokaler erbjuder öppna coworkingytor, privata kontor och mötesrum som går att boka timvis efter behov.

Bortsett från tillgång till själva coworking-utrymmet ingår även frukost varje vardag och tillgång till gym i standardmedlemskapet. Om du vill hyra ett kontor behöver du kontakta Convendum för att få ett passande prisförslag baserat på dina individuella behov.

convendum

Fördelar med Convendum

 • Moderna lokaler runtom i stora delar av Stockholm
 • Medlemskap gäller på samtliga lokaler
 • Tillgång till kontoret dygnet runt, alla dagar i veckan
 • Erbjuder även övernattningslägenheter för resande entreprenörer

Visste du att Convendum även erbjuder kontor i Göteborg – och på Mallorca?

Aktuella priser

Standard4 995 kr/mån
KontorPrisförslag

Adress:
Biblioteksgatan 29, 114 35 Stockholm
Katarinavägen 15, 116 45 Stockholm
Strandvägen 1, 114 51 Stockholm
Rissneleden 12, 174 53 Stockholm
Regeringsgatan 52, 111 56 Stockholm
Vasagatan 16, 111 20 Stockholm
Regeringsgatan 30, 111 53 Stockholm
Jakobsbergsgatan 16, 111 43 Stockholm
Västra Järnvägsgatan 3, 111 64 Stockholm
Gävlegatan 16, 113 30 Stockholm
Regeringsgatan 48, 111 56 Stockholm
Fleminggatan 18, 112 26 Stockholm
Nybrogatan 17, 114 39 Stockholm

Telefon:
010 – 510 08 00

Mejl:
info@convendum.se

Öppettider:
Dygnet runt
Bemannat: Mån – fre: kl. 08:00 – 17:00

Webbplats:
https://convendum.se/sv/

2. Impact Hub

Impact Hub är en välkänd aktör inom coworking space, inte bara i Stockholm utan över hela världen.

Bortsett från att bedriva kontorshotell agerar Impact Hub även inkubator (även kallat företagskuvös), vilket innebär att de genom kvalificerad affärsrådgivning hjälper startups att utvecklas i rätt riktning. Läs gärna mer om inkubatorer i vår artikel om riskkapital.

Ett medlemskap i Impact Hub gäller på samtliga kontor i hela världen, vilket gör detta kontorshotell optimalt för digitala nomader.

impact hub

Fördelar med Impact Hub

 • Medlemskapet gäller på alla kontor, världen över
 • Relativt billigt jämfört med andra alternativ
 • Många exklusiva rabatter och erbjudanden via anslutna samarbetspartners

Visste du att på bara fyra år (mellan 2012 och 2016) grundades över 6 400 startups i Impact Hubs lokaler?

Aktuella priser

Daypass (24 h)250 kr
Virtual Office825 kr/mån
Nomad1 650 kr/mån
Starter2 750 kr/mån
Plus3 300 kr/mån
Unlimited3 850 kr/mån

Adress:
Jakobsbergsgatan 22, 111 44 Stockholm

Telefon:
08 – 667 49 07

Öppettider:
Mån – fre: kl. 08:00 – 17:00
Lör – sön: Stängt

Webbplats:
https://stockholm.impacthub.net

3. Helio

Helio är ett flexibelt och prisvärt kontorshotell som erbjuder öppna kontorsytor, egna skrivbord, separata kontor och 60 mötesrum. Din arbetsplats finns tillgänglig dygnet runt och kaffe, te, frukt och ett blixtsnabbt WiFi ingår alltid . Helio har dessutom sex olika kontorshotell runt om i Stockholm, från Hornstull till Kista.

Oavsett om du är en ensam entreprenör eller om du ska hålla i ett event för upp till 200 personer kan Helio vara ett passande alternativ.

Varför inte boka in en workshop i en renoverad skofabrik eller ha ett möte 17 våningar upp med panoramautsikt i Stockholms hjärta? Hos Helio har du både stora och små mötesrum till ditt förfogande.

Bortsett från att erbjuda flexibla arbetsytor anordnar Helio både event, föreläsningar och workshops för sina medlemmar. Här finns det goda möjligheter att träffa likasinnade och bredda ditt nätverk med värdefulla kontakter.

helio

Fördelar med Helio

 • Fräscha lokaler i hela Stockholm
 • Välj öppna kontorslandskap, eget skrivbord eller separat kontor
 • Anordnar event, föreläsningar och workshops för sina medlemmar
 • Frukt, te och ekologiskt kaffe ingår alltid
 • Tillgång till kök och pentry med kylskåp och micro

Visste du att Helio har gjort event för Facebook, Spotify och Klarna?

Aktuella priser

Flexfr. 2 650 kr/mån
Fixfr. 3 350 kr/mån
Studiofr. 4 000 kr/mån
Större kontorPå förfrågan

Adress:
Grev Turegatan 30, 114 38 Stockholm
Kistagången 12, 164 40 Kista
Mäster Samuelsgatan 48, 111 57 Stockholm
Hornsbruksgatan 23b, 117 34 Stockholm
Rålambsvägen 17, 112 59 Stockholm
Engelbrektsplan 1, 114 34 Stockholm

Telefon:
08 – 522 232 00

Mejl:
info@helio.se

Öppettider:
Dygnet runt
Bemannat vardagar mellan kl. 08:00 – 18.00

Webbplats:
https://helio.se

4. WeWork (Urban Escape)

WeWork är ytterligare ett kontorshotell som bedriver verksamhet över hela världen. Huvudkontoret ligger i New York, men kontoret i Stockholm är beläget på hippa Norrmalm. Här erbjuds både gemensamma utrymmen med hotdesks, privata skrivbord samt privata kontor i luftiga och hemtrevliga lokaler.

Som medlem hos WeWork kan du ta del av gemensamma friskvårdsrum, evenemangsutrymme samt baristabarer. Du kan även ta det lugnt på lokalens terasser och balkonger. I byggnaden finns dessutom ett träningscenter och duschar för den som vill passar på att träna under arbetsdagen.

wework

Fördelar med WeWork

 • Öppna lokaler i Stockholms kärna med bra förbindelser
 • I medlemskapet ingår tillgång till träningscenter och duschar
 • Möjlighet att välja mellan olika kontorsplatser

Visste du att WeWork driver ett flyktinginitiativ i syfte att förbättra flyktingarnas möjligheter i arbetslivet?   

Aktuella priser

Privat kontorfr. 10 600 kr/mån
Privat skrivbordfr. 5 800 kr/mån
Hot Desk4 750 kr/mån  

Adress:
Malmskillnadsgatan 32, 111 51 Stockholm

Telefon:
08 – 525 002 70

Mejl:
Kontaktformulär

Öppettider:
Mån – fre: kl. 09:00 – 18:00
Lör – sön: Stängt

Webbplats:
https://wework.com/sv-SE

5. The Castle Coworking Space (Slottet)

Om du är ute efter en unik arbetsplats kan The Castle – eller ”Slottet” – vara något för dig. Oavsett om du driver en större eller mindre verksamhet erbjuder detta coworking space något som passar de flesta. Här finns både flexibla medlemskap och fasta kontorsplatser.

I den luftiga och ljusa lokalen möter nytt gammalt, vilket skapar en hemtrevlig och avslappnad atmosfär. Med fem våningar och tillgång till gym och bastu kommer du med största sannolikhet att trivas i detta unika kontorslandskap.

Det som får The Castle att sticka ut jämfört med övriga kontorshotell är att de erbjuder ett så kallat Low Income Membership. Detta medlemskap är anpassat för de som tjänar mindre än 144 000 kr/år, men som ändå vill jobba mot sina drömmar.

the castle

Fördelar med The Castle

 • Charmig lokal i gammaldags stil
 • Erbjuder Low Income Membership för de med låg inkomst
 • Gym med bastu i byggnaden (dock avgiftsbelagt)
 • Centralt beläget i historiska Gamla stan

Visste du att The Castle har en yta på 1500 kvm?  

Aktuella priser

Fast plats5 500 kr/mån
Flexibelt heltid3 700 kr/mån
Flexibelt 2 dagar/vecka2 500 kr/mån
Low Income  heltid2 800 kr/mån
Low Income  2 dagar/vecka1 800 kr/mån
Rum (minst 4 pers) fr. 22 000 kr/mån

Adress:
Slottsbacken 8, 111 30 Stockholm

Telefon:
08 – 31 36 60

Mejl:
info@thecastle.nu

Öppettider:
Mån – fre: kl. 06:00 – 20:00
Lör – sön: kl. 08:00 – 17:00

Webbplats:
https://thecastle.nu     

6. Goto10 (gratis coworking!)

Goto10 är ett modernt kontorshotell i Stockholm om erbjuds av Internetstiftelsen. Här kan du antingen hyra aktivitetsbaserade eller fasta kontorstjänster med tillgång till allt ifrån lounger, skåp, pentryn och skrivare.

Det som dock får Goto10 att sticka ut är att du faktiskt kan jobba i deras öppna kontorslandskap helt kostnadsfritt. Det enda som krävs är att du är verksam i internetbranschen samt att du registrerar ett konto. Du får därefter ett kort som du kan använda för in- och utpassering under arbetstid.

Värt att nämna är att platserna på den kostnadsfria coworking-ytan är begränsade. Se därför till att vara i tid om du vill få en bra plats!

goto 10

Fördelar med Goto10

 • Kostnadsfritt för medlemmar som jobbar inom internet
 • Möjlighet att välja mellan aktivitetsbaserade eller fasta kontorstjänster
 • Café i byggnaden

Visste du att medlemmar hos Goto10 kan boka och använda ett poddrum helt kostnadsfritt?

Aktuella priser

Gemensamt utrymmeKostnadsfritt
Aktivitetsbaserad tjänst år 11 250 kr/mån
Aktivitetsbaserad tjänst år 22 500 kr/mån
Fast kontorstjänst år 12 500 kr/mån
Fast kontorstjänst år 2 5 000 kr/mån

Adress:
Hammarby Kaj 10D, 120 07 Stockholm

Telefon:
08 – 432 35 00

Mejl:
info@internetstiftelsen.se

Öppettider:
Mån – fre: kl. 08:00 – 17:00
Lör – sön: kl. Stängt

Webbplats:
https://goto10.se

Sammanfattning

Stockholm erbjuder ett stort utbud av kontorshotell, både för de som bedriver större och mindre verksamheter. Om du är intresserad av att hyra in dig på ett kontorshotell, se till att jämföra priser noggrant och välj gärna ett kontor i ditt område. Detta kommer att spara dig tid såväl som energi.

Tänk även på att läsa igenom villkoren för avtalet noggrant innan du signar upp eftersom det kan finnas både uppsägnings- och bindningstider att ta hänsyn till.

Läs även: Jobba på distans – Så blir du en digital nomad

Betygsätt den här artikeln

Har den här artikeln varit till hjälp? Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster hittills. Bli den första att betygsätta detta inlägg!

Previous

Så fungerar omställningsstödet

Creddo förklarar: Därför ska du jämföra företagslån

Next

Lämna en kommentar