Jämför Sveriges 5 bästa kreditkort 2024 enligt kundomdömen

Uppdaterad: | ,

Topp 5 bästa kreditkort

Det finns många kreditkort att välja mellan, och vilket som passar just dig bäst beror på vad hur din livsstil och ditt konsumtionsmönster ser ut. Nedan har vi samlat de kreditkort som vi anser är bäst för alla situationer.

1. Resurs Gold – Bästa kreditkortet

Resurs Gold kreditkort

Fördelar med Resurs Gold:

 • Bonuspoäng på i princip alla transaktioner – inklusive när du betalar räkningar
 • Byt in bonusen mot produkter, resor, hotellövernattning, med mera.
 • Kompletterande reseförsäkring ingår

Resurs Gold är ett kreditkort som ger dig poäng på i princip allt du betalar med kortet. Det inkluderar kontantuttag, räkningsbetalningar och abonnemangstjänster, vilket är otroligt förmånligt och något som de flesta andra kreditkort inte erbjuder. De bonuspoäng du samlar kan du sedan använda i Resurs poängshop, där du hittar resor, upplevelsepaket eller produkter som hemelektronik.

Precis som med de flesta kreditkort får du även en kompletterande reseförsäkring om du betalar resan med Resurs Gold. Här krävs det att minst 75 procent av resan är betald med kortet för att reseförsäkringen ska gälla. I försäkringen ingår saker som avbeställningsskydd, ersättning för missad anslutning, med mera. Då kortet har uttagsavgift, valutapåslag och dessutom en årskostnad är det dock inte det allra bästa resekortet. Vi rekommenderar därför Resurs Gold främst till dig som tänker använda det även i andra situationer, eftersom du då får mycket tillbaka i form av bonuspoäng.

2. Re:member flex – Bäst med rabatter

Re:member flex kreditkort
Ränteexempel re:member:
 Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

Fördelar med Re:member flex:

 • Ingen årsavgift
 • Två betalningsfria månader per år
 • Förmånsprogram med rabatter i över 300 webbutiker
 • Drivmedelsrabatt på Preem – även utomlands
 • Kompletterande reseförsäkring med resestartskydd, avbeställningsskydd, självriskeliminering hyrbil, med mera.
 • Smidig mobilapp där du ser alla transaktioner, ansöker om höjd kreditgräns, med mera.

Re:member Flex är ett kreditkort utan årsavgift, som ger dig räntefri avbetalning upp till 56 dagar och två betalningsfria månader per år. Kortet är flexibelt, då det är förmånligt att använda både när du bokar resor som när du shoppar. Betalar du minst hälften av resan med kortet får du nämligen en kompletterande reseförsäkring, och valutaväxlingspåslaget är förhållandevis lågt när du använder kortet utomlands. Den allra största anledningen att välja Re:member Flex är dock för shopping, då du får rabatt på köpt och rabatt i över 300 butiker.
Kortet har individuell räntesättning och en generös kreditgräns upp till 120 000 kronor. Re:member Flex har dessutom blivit utsedd till det bästa kreditkortet hos Bäst-i-testet.se.

3. Resurs Classic – Bäst med låga krav

Resurs Classic kreditkort

Fördelar med Resurs Classic:

 • Relativt låga krav
 • Ingen årsavgift
 • Räntefri delbetalning och två räntefria månader per år
 • 60 dagars räntefri kredit

Resurs Classic är ett kreditkort som är relativt enkelt att beviljas, och passar därför dig som har lägre inkomst. Kortet ger dig en maximal kredit på 30 000 kronor, och för att få din ansökan godkänd ska du vara myndig, sakna betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden, samt att en inkomst.
När du väl har beviljats kortet kan du njuta av förmåner som 60 dagars räntefri kredit, räntefri delbetalning upp till sex månader, 0 kronor i årsavgift och två betalningsfria månader. För att ta del av de betalningsfria månaderna krävs det dock att du har skött dina betalningar i sex månaders tid.

Då Resurs Classic är kopplat till Mastercard fungerar det över hela världen, men du får valutapåslag på 1,97 procent när du tar ut pengar utomlands. Kontantuttag kommer också med en avgift på 2,97 procent (alltid lägst 35 kronor) så det finns mer förmånliga kort för dig som behöver ta ut kontanter. Då Resurs Classic inte heller har några försäkringar är det inte heller det mest förmånliga kortet för resande.

4. Coop Mastercard – Bästa matkortet

Coop Mastercard kreditkort

Fördelar med Coop Mastercard:

 • Bonus på alla köp
 • Första året är gratis
 • 55 dagars räntefri kredit
 • Dela upp betalningen som du vill
 • Bra försäkringar, inklusive kompletterande reseförsäkring och köpskydd

Med Coop Mastercard får du 55 dagars räntefri kredit och Coop-poäng på alla dina köp. Du får också flexibla betalningar, vilket innebär att du själv väljer hur mycket av din månadsfaktura som du vill betala (dock minst 3 procent av fakturabeloppet).

För att beviljas Coop Mastercard behöver du vara med i Coops medlemsprogram. Alla köp du gör med kortet ger dig Coop-poäng, som du sedan kan spendera hos Coop eller några av deras partners. I poängshoppen kan du växla in poängen mot produkter, resor eller Nordic Choice-poäng.

Förutom att vara ett förmånligt kort för dig som ofta handlar på Coop ger detta Mastercard dig även en kompletterande reseförsäkring, med avbeställningsskydd, förseningsförsäkring, med mera. Du får även försäkringarna Förlängd garanti, Köpskydd och Prisskydd.
Coop Mastercard är gratis det första året och kostar sedan 295 kronor per år.

5. Mynt – Bästa företagskortet

mynt kreditkort

Fördelar med Mynt:

 • Cashback och rabatter från samarbetspartners
 • Ingen månadsavgift för mindre företag
 • Förenklar utlägg och kvittohantering samt automatiserar delar av bokföringe
 • Anpassningsbart

Mynt är ett företagskort som lätt integreras i ert företagssystem. Det här kortet passar alla företag som vill att medarbetarna ska ha individuella kort för utlägg, och samtidigt vill slippa krångla med att bokföra transaktionerna. Alla transaktioner registreras automatiskt i den överskådliga mobilappen, och för fysiska kvitton behöver medarbetarna bara ta ett foto på utlägget så läggs det in i systemet.

Förutom den smidiga hanteringen av utlägg är Mynts företagskort förmånligt då det ger cashback och rabatter hos några samarbetspartners. Kortet har inte heller någon månadsavgift i sitt grundutförande, som passar mindre företag. För större företag finns paketen Pro, som kostar 70 kronor per användare/månad. Fördelarna med det paketen är högre kredit, ett mer heltäckande bokföringssystem och integration med alla bokföringssystem, samt obegränsat antal användare. För en mer skräddarsydd modell kan företag teckna paketet Enterprise. Ett par nackdelar med Mynt företagskort är dock att det helt försäkringar och har endast 30 dagars räntefri kredit.

Allmänt om kreditkort

Ett kreditkort är ett bra komplement till ditt vanliga kontokort. Krediten är skön att luta sig mot när det dyker upp oförutsedda utgifter och i många fall kan det faktiskt vara betydligt förmånligare att betala med kreditkortet än ditt vanliga bankkort, då du får bonusar och rabatter.

Inte nödvändigtvis dyrare att betala med kreditkort

Till skillnad mot vad många tror är det inte alltid dyrare att betala med kreditkort – åtminstone inte om du betalar tillbaka pengarna i tid. De bästa kreditkorten erbjuder upp till två månaders räntefri kredit och vissa har dessutom två räntefria månader per år. Det innebär alltså att du inte betalar en krona extra för att utnyttja din kredit.

Mer förmånligt att betala resan med kreditkort

När du betalar din resa med ett kreditkort gäller automatiskt konsumentkreditlagen. Det innebär att du har rätt till ersättning om researrangören skulle gå i konku

I många kreditkort ingår dessutom en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd, som gäller om du betalar en del eller hela resan med kortet. Saker som hyrbilsförsäkring och ersättning vid försenat flyg eller försenat bagage är också mycket vanliga förmåner i den kompletterande reseförsäkringen.

Det är alltså i princip alltid bättre att betala resor med kreditkort, oavsett vilket du har. Men så finns det också särskilda resekort som är extra väl lämpade för just resande. De har ofta förmåner som bonuspoäng på flyg, tillgång till flygplanslounger, rabatt på hotell och hyrbil, med mera. De kreditkort som lämpar sig allra bäst att ha med på resan är de som ger många förmåner och har låg kontantuttagsavgift och lågt valutapåslag.

Kreditkortet i mataffären eller på shoppingturen

Vi handlar alla mat, prylar och kläder ibland, så varför inte se till att få bonus och rabatter på köpet? Detta får du ju i regel inte när du betalar med ditt vanliga bankkort, men med ett kreditkort är det full möjligt. Många kreditkort har dessutom köpskydd, som automatiskt ger dig ersättning om det skulle vara något fel på varan du köpt.

Handlar du vanligtvis i samma mataffär kan det vara förmånligt att skaffa matvarukedjans kreditkort, exempelvis Coop-kortet. Kortet ger dig nämligen bonuspoäng på alla köp du gör, och poängen leder i sin tur till rabatter i matbutiken. Dessutom är kreditkortet ett smidigt sätt att hålla koll på månadens matutgifter, då allt samlas prydligt på månadsfakturan.

Att hitta det perfekta kreditkortet

Det finns många olika kreditkort att välja mellan, och det kan minst sagt vara krångligt att veta vilket som passar just en själv bäst. Är du osäker kan du alltid välja ett kort som lämpar sig i de flesta situationer, som Re:member Flex. Det här kortet är inte specifikt inriktat på resande eller shopping, utan passar lika bra i de flesta situationer. Du betalar ingen årsavgift, du får kompletterande reseförsäkring samt rabatt i över 300 webbutiker och räntefri avbetalning i 56 dagar. Många väljer också att skaffa två eller flera kreditkort, som de använder i olika situationer där det är mest förmånligt, exempelvis på bensinstationen, på resan eller i mataffären.

Att beviljas ett kreditkort

När du ansöker om ett kreditkort kommer det att tas en kreditupplysning på dig. Det görs för att säkerställa att det inte finns några hinder för att du ska beviljas det kort och den kreditgräns du önskar. Hinder kan vara att du är för ung, saknar inkomst, har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Att ansöka om ett kreditkort är med andra ord ungefär samma process som att ansöka om ett lån.

Kreditkorten är ett komplement – inte en lösning på ekonomiska problem

På samma sätt som när du tar ett lån bör du inte se kreditkortet som en lösning på ekonomiska problem, utan som ett komplement till din i övrigt ordnade ekonomi. Kreditkorten är förmånliga på många sätt, men du bör också vara noga med att betala tillbaka dina skulder inom den räntefria perioden, annars blir det snabbt en dyr affär.

Hitta det bästa kreditkortet genom att jämföra fördelar och nackdelar

KreditkortResurs GoldRe:member FlexResurs ClassicCoop MastercardMynt
Årsavgift245 kr0 kr0 kr0 kr (295 kr efter första året)Från 0 kr
Effektiv ränta20,95 – 27,43 %9,74 – 24,74 %18,68 – 24,74 %19,10 %0,00%
Max kredit150 000 kr120 000 kr30 000 kr100 000 kr0 kr
FördelarPoäng på köp, Hög maxkredit, Räntefri delbetalning
Ingen årsavgift 2 betalningsfria månader per år, Rabatter i butikerIngen årsavgift, 60 dagar räntefri kreditCoop-poäng på alla köp, Allriskförsäkring, köpförsäkring och prisgaranti, Gratis i ett årRabatter hos partners, Alla transaktioner sköts i mobilapp
NackdelarValutapåslags- och kontantuttagsavgifter, ÅrsavgiftUttagsavgift och valutapåslagUttagsavgift och valutapåslag, Låg maxkreditValutapåslag och uttagsavgift
Inga försäkringar ingår

Vanliga frågor

Vad är ett kreditkort?

Ett kreditkort är ett betalkort som låter dig utföra köp på kredit, som du sedan betalar tillbaka antingen i sin helhet eller uppdelat över tid. Skillnaden när du betalar med ditt kontokort är alltså att pengarna inte dras direkt från ditt bankkonto utan i stället blir en skuld till kreditkortsbolaget. Du kan dock aldrig konsumera över den på förhand beviljade kreditgränsen, som kan skilja sig beroende på din kreditvärdighet och det kreditkort du väljer.

Vilket kreditkort är bäst?

Det kreditkort som är bäst för dig personligen är det som har förmåner som du kommer att använda. Olika kort riktar sig nämligen till olika konsumenter. Det finns exempelvis kreditkort som är extra förmånliga för den som reser ofta, medan andra passar bättre för dig som har tänkt handla mat på kreditkortet, då du får rabatter och bonusar på matköp. Vi har valt ut de bästa kreditkorten i olika kategorier så att det ska bli enklare för dig att få en översikt och kunna välja det kort som är mest förmånligt för dig.

Vilket kreditkort är lättast att få?

Det finns kreditkort som är mer eller mindre lätta att beviljas. Ju lägre kreditgräns du ansöker om desto lättare är det i regel att beviljas kortet, medan högre kreditgräns och mer exklusiva kort är svårare att få. Resurs Classis är ett kreditkort som är lätt att beviljas då det har låg kreditgräns och låga krav. Där krävs det att du är myndig, har en inkomst och inga obetalda skulder eller betalningsanmärkningar.

Vad krävs för att beviljas kreditkort?

Kraven för att beviljas ett kreditkort beror på vilket kort du ansöker om och hur hög kreditgränsen ska vara. De vanligaste grundkraven är dock att du ska vara myndig, inte ha några skulder till Kronofogden och inga betalningsanmärkningar, samt en fast inkomst.

Betygsätt den här artikeln

Har den här artikeln varit till hjälp? Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal röster: 3

Inga röster hittills. Bli den första att betygsätta detta inlägg!

Previous

3 sätt att göra verksamheten mer lönsam

De bästa tipsen för att lyckas med sökmotoroptimering

Next

Lämna en kommentar